zaterdag 21 juni 2008

Daar staat ze dan

Ze houdt er niet van. Niet van verkleden, niet van schminck, en zeker niet van zoveel mensen die allemaal naar je kijken, ze wordt er verlegen van, onzeker.....het hoeft van haar allemaal niet. Maar daar staat ze dan, mijn meisje, en ze Geniet!


maandag 16 juni 2008

schapen

Groep 3, 7 jaar en dan al een spreekbeurt (volgens mij gebeurde dat "in mijn tijd" nog niet) en dan ook nog over schapen......

Schapen!! hoe komen ze erop.

Maar goed, op het schaapscheerdersfeest heb ik een berg foto's gemaakt, we hebben op internet gezocht naar info over schapen dat ook nog op een makkelijke manier geschreven was en daar ook weer plaatjes bij gezocht.
De dames (ze mogen het met zijn tweetjes doen) hebben samen een tekst gemaakt (en ik moet zeggen dat ze het niet verkeerd gedaan hebben) en moeders heeft de tekst omgezet naar een wat logischer taalgebruik en hier en daar voorzien van een plaatje. Ook heb ik foto's groot uitgeprint en er een soort van collage van gemaakt. Van het scheerdersfeest hebben we een berg schapenwol meegenomen, dit hebben we in zakjes gedaan en voorzien van een vrolijk stickertje. Hebben ze wat om uit te delen, valt altijd wel in goede aarde.

Ze zijn er klaar voor!!!